Kurs i dyreredning

03.04.2020

Øvelseshest til regionen

Vest brann- og redningsregion har kjøpt en øvelseshest i plast for at brannmannskaper i regionen skal få øve på redning av store dyr. Hesten blir etter planen levert i løpet av april og nå trenger den et hjem og et navn.

I februar arrangerte Vest brann- og redningsregion kurs i dyreredning for 40 mannskaper fra de ulike brannvesenene i regionen. For at alle skal få trene jevnlig på redning av store dyr på en realistisk måte, er det besluttet at VBR går til innkjøp av en egen øvelseshest og dyreredningsutstyr’, av samme type som ble brukt på dyreredningskurset i februar.

Hesten blir etter planen levert i løpet av april og tanken er at hesten skal brukes rundt om i regionen. Før hesten kan dra på «turné», skal det utarbeides rutiner for utlån, sjekk og vedlikehold. Det vil også bli utarbeide et e-læringskurs som man kan gjennomføre i forkant av kurs og øvelser.

Hesten trenger et hjem
Hesten må også få et tilholdssted/stall. Om det er et brannvesen som har plass og et ønske om å ha hovedansvaret for hesten, kan man ta kontakt med Pål Fromreide Hansen.

Navnekonkurranse
Den nye hesten trenger også et navn, og i den anledning lyser vi ut en navnekonkurranse! Send inn ditt forslag her.